Legújabb podcast:

Gasztronómia

2023.01.18. – 55:41

A CheckINN TALK ötödik podcast epizódjában a gasztronómia témájával foglalkozunk.

Nem árulunk el nagy titkot, hogy az elmúlt időszakban a vendéglátó szektor sok nehézséggel nézett szembe. Az iparágat támogató intézkedések ellenére a Covid-19 világjárvány korábban soha nem látott kihívások elé állította a hazai éttermeket. 

A pandémia után éppen csak fellélegző iparág most újabb kihívás előtt áll. A világgazdasági helyzet, az alapanyag és energiaárak mind-mind olyan külső tényezők, amelyek sok esetben nehezen teszik lehetővé a jövőbeli tervezhetőséget.

Ezen két példa megmutatja, hogy egy alapvetően érzékeny iparágban a folyamatos alkalmazkodás és kreatív üzleti gondolkodás elengedhetetlen attitűdök.

Mi viszont hisszük, hogy a felhők felett mindig kék az ég, és szeretnénk párbeszédet nyitni arról, hogy milyen megoldások, és stratégiák mentén lehet túlélni, sőt, megerősödve kikerülni az előttünk álló nehéz időszakból. 

Meghívott vendégeink nem titkoltan, óvatosan, de előre menekülnek. Vannak akik a folyamatok racionalizásában, mások a terheik egyenletesebb elosztásában, és erőforrásaik hatékonyabb kihasználásában gondolkodnak.

A beszélgetés során arra keressük a választ, hogy milyen üzleti és személyes motivációk szükségesek ahhoz, hogy megmenthető, fenntartható, sőt fejleszthető legyen egy gasztronómiai vállalkozás.

Meghívott vendégek:
Kovács Kristóf
Déryné
Forrai Miklós
Alessio, Casa Christa
Csorba Miklós
Moderátor

További podcastok

2022.09.14. – 53:28

Sportturizmus

A CheckINN TALK negyedik podcast epizódjában a sportturizmus témájával foglalkozunk.

A sportpiac mára túlmutat a sportszerek kereskedelmén, vagy a testmozgásokkal kapcsolatos szolgáltatások kínálatán. Hasonlóan a szezonális sportokhoz – egyre többen utaznak külföldre azért, hogy kedvenc aktivitásuknak új környezetben ‎hódolhassanak, va...

Részletek
2022.09.01. – 1:05:00

Z – generációs utazók

A CheckINN TALK soron következő epizódjában a Z generáció turizmusban betöltött szerepéről fogunk beszélgetni.

A generáció kutatásban talán az egyik legizgalmasabb jelenség a Z generáció (ide értjük az 1996 és 2010 között születetteket), hiszen a digitalizációnak köszönhetően ők a történelem első globális nemzedéke. Ezen közös tulajdonság lehetővé teszi azt, hogy kvázi homogén csoportként v...

Részletek
2022.08.16. – 51:34

Vidéki hosszúhétvége

A CheckINN TALK podcast és rendezvénysorozat második beszélgetése alkalmával górcső alá vesszük a falusi turizmust és az ettől elválaszthatatlan vidéki vendéglátást is. Podcast sorozatunk második epizódjában olyan elismert szakemberek beszélgetnek, akik az elmúlt években rengeteget tettek a hazai vidéki vendéglátás fejlődéséért. Akik munkájukkal elérték azt, hogy egy hosszú hétvége tervezése mára nem ...

Részletek
2022.07.15. – 55:31

Hotel Sztorik

A CheckINN TALK podcast és rendezvénysorozat első beszélgetése a szállodaipar izgalmas világába kalauzol minket.

A podcast sorozat első epizódjába olyan szállodaipari szakembereket hívtunk meg, akik három különböző aspektusból mesélnek nekünk az iparági ranglétra megmászásáról és a szállodai világ izgalmas kulisszatitkairól. Mi történik a színfalak mögött onnantól, hogy a vendé...

Részletek